Hit the road Jax

(Larissa 31 jr, Jax 5 1/2 maand)

‘De wielen van de bus’, ‘Alle eendjes’, ‘In de maneschijn’… ons repertoire wordt elke dag breder. Mamma’s zangkwaliteiten zijn emm… niet best. Zacht uitgedrukt. Gelukkig is er inmiddels iemand op de wereld die het kan waarderen. Stipt op één in onze MediaBaby Top40 staat ‘Hit the road Jax’. Kon niet missen natuurlijk. Toepasselijk. We nemen je letterlijk overal mee naartoe. Van boodschapjes in de super tot over de grens en daar voorbij. Ook als je even niet bij ons bent, je bent er altijd. Lekker cliché maar je zit in ons hart kleine boef.


TER LAND, met jou:

Het is klokslag 5.00 uur als ik ontwaak door jouw mooie gebrabbel. Oké, ik zeg ‘mooi gebrabbel’ maar Jax, het is hier écht te vroeg voor! Pap en mam hebben een zware nacht met je gehad. We hebben elk uur van de klok gezien. Met een grote zucht sta ik op. Slaapdronken verplaats ik mij richting jouw ledikant. Ik wil je een speentje geven, in de hoop dat jij je nog een keer omdraait. Eventjes verstijf je door mijn donkere schim die je tegemoet komt. Zodra je mijn gezicht herkent is het feest. De blijdschap in die grote kijkers van je is niet te omschrijven. Het is een beetje te vergelijken met mijn gezicht als pappa thuis komt met 10 kilo chocola onder zijn arm. Oftewel ‘heaven has arrived’! Vroeg op is dan echt zo gek nog niet!


TER LAND, zonder jou:

Je bent er niet. Mamma is hard aan het werk. Eerlijk, dat vind ik heerlijk. Het ‘even-mamma-af-gevoel’ ken ik niet. Jouw moeder ben ik namelijk overal en altijd. Ik voel je ook als je niet bij me bent, een gevoel dat ik eerder niet kende. Heel vreemd maar zo fijn! Ik mis je maar ik zou mij schuldig voelen als ik je niet zou missen. Oftewel, mamma is tevreden. Ik zeg er wel bij dat wij een behoorlijk privilege hebben. Je bent een zeer tevreden kereltje. Een dagje bij oma of naar het kinderdagverblijf, jij vindt het allemaal erg gezellig. Keep up the good work little one!

 

TER ZEE, met jou:

Het is begin juni en de zon schijnt volle bak. Yes, strand! Oh wacht, emm.. baby. Wat nemen we mee? Zal hij wel slapen daar? Welk strand is handig? Ah joh, we zien wel. Gaan met die banaan. Mijn mening; zoals je er zelf in staat, zo verloopt het ook. Als ik Jax’ blikken mag geloven was het ‘awesome’! Beetje chillen op het strandbed onder de parasol. Met verbazing kijken naar de golven en volop genieten van de ‘oeh’s’ en ‘ahhh’s’. Tja, je hebt nogal een guitig koppie en jouw enorme Elviskrul valt bij de dames in de smaak. Nu al een hartendiefje.

 

TER ZEE, zonder jou:

Even kijken, waar zijn we? Ja, ik weet het weer! We liggen op het strand, in Nice, 3 nachten, 10 vriendinnen, zonder jou en zonder pappa. Het is even gek als ik om 4 uur ’s nachts met mijn koffertje de deur uitloop. Eenmaal verzameld in de vertrekhal, is dat gevoel weg. We hebben veel contact via berichtjes en videogesprekken. Zo leuk om jullie van elkaar te zien genieten. Guilty pleasure? Nee, niet echt. Het thuisfront staat er goed voor, mamma doet een kleurtje op en komt thuis met sterke verhalen. Toch machtig dat dit kan!

 

IN DE LUCHT, met jou:

 

Pap en ik zijn druk op zoek geweest naar de ideale vakantiebestemming. Hotel? Mwoah. Met een sleurhut richting Frankrijk? Nehhh! Glamping of camping? Ja, over een paar jaartjes misschien. Een huisje met zwembad lijkt ons ideaal. Plots appt mijn nicht: ‘We hebben geboekt! Check de link. Wanna join?’. De url brengt mij naar een villa in de Algarve, met uitzicht op uitgestrekte olijfgaarden, zwembad voor de deur, buitenkeuken, op 5 km afstand van allerlei leuke stadjes en dichtbij zee. Of we mee willen? Is dit een vraag? Uhh, even denken.. JA! Geboekt! Ook zij zijn net paps en mams geworden van hun eerste kindje. Oftewel het is de ideale combi. Are we there yet?

 

IN DE LUCHT, zonder jou:

Vliegen is altijd al je moeders specialiteit geweest. Zonder jouw bestaan, vloog ik ook al van hot naar her. Maar waar ik voorheen druk ‘deed’, besef ik nu pas wat het begrip ‘druk’ werkelijk inhoudt.

Mamma vindt het heerlijk om ’s morgens de tijd te nemen voor haar transformatie van lopend lijk naar flawless mommy. Je krijgt dan ook een staande ovatie als je een goed ochtendslaapje hebt gedaan. ‘Goed zo moppie! Kijk Jax, zo ziet mamma er toch veel beter uit?’ Jouw schaterlach bevestigt mijn vermoeden.

Maar ook ‘even boodschappen doen’ of ‘snel een stofzuiger door het huis halen’ is soms een hele prestatie. Had ik al verteld dat ik regelmatig vergeet te lunchen? En emm.. wanneer moet ik in hemelsnaam naar de kapper?

 

Jax, het maakt mamma niks uit. Ze rent en vliegt nu gewoon mét jou. Het allerliefst. Ter land, ter zee of in de lucht.. jij bent de mooiste bestemming die er is.

Liefs,

Mamma

Liefs Larissa

Over Larissa

Larissa (34) woont samen met Jeffrey en is mamma van Jax. Ze kan niet wachten tot nummer twee er is. Maar dankzij een portie nuchtere humor houdt dit bezige bijtje het wel uit tot begin juni.

Alle blogs van Larissa →

Reacties op deze blog

Discussie zien we graag, maar wel met respect voor elkaar. Je kunt reageren met achterlating van je e-mailadres en je voor- en achternaam. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 400 woorden. Upload geen foto’s groter dan 500kb!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *