Ik ga op vakantie en ik neem mee

Vakantie 1.0. We zaten in een – werkelijk prachtig- hotel op Gran Canaria. Alles erop en eraan, dus toen ik na een lange reis, -net zo vermoeid als mijn dochter van 7 maanden- aankwam in het hotel, was ik aangenaam verrast. We kregen een cocktail aangeboden waarna we snel incheckten. Niet veel later vielen we op de hotelkamer in een diepe slaap.

Terwijl ik een begin maak aan deze nieuwe blog lig ik in mijn ondergoed boven de lakens en staat de airco te loeien. Carice ligt vijf meter verder in haar bedje te slapen. Juist ja, ik bevind mij op de een hotelkamer van een prachtig resort op Gran Canaria. Onze vakantie is bijna ten einde en ik heb weer genoeg inspiratie opgedaan voor het schrijven van een nieuwe blog.

Wat vooraf ging
De week voordat we op vakantie gingen stond ik strak van de spanning, niemand die dat zag hoor… en niemand die het wist. Maar van binnen was ik een kind van acht die volgende week jarig zou zijn. ‘Schatje, schatje? Ben je nog wakker? Ik kan niet slapen.’ ‘Huh wat? Ga slapen schat’ beveelt Daniel mij. ‘Ja maar ik kan niet slapen ik denk namelijk steeds aan de vakantie en hoe het zal zijn.’ ‘Nou niet van die groep 8 praktijken en lekker gaan slapen, ga maar leuk dromen over de vakantie.’ En hij pakt mij bij mijn middel en trekt mij nog eens stevig tegen hem aan zodat we lekker lepeltje- lepeltje liggen. Vervolgens lag ik nog een half uur voor mij uit te staren en te fantaseren en tegelijkertijd aan het piekeren over onze aanstaande vakantie. Dat het geen vakantie zou worden zoals ‘vroeger’ besefte ik me heel goed maar wat ik dan wel moest verwachten wist ik ook niet zo goed. En dat maakte het natuurlijk ook allemaal zo spannend. Hoe zou het vliegen gaan, en zo lang niet slapen? En nog 184 vragen spookten door mijn hoofd.

Goed bedoelde adviezen
Het advies dat ik oordoppen mee moest nemen is geen verkeerde geweest van mijn lieve vriendin Eveline. Carice smakt, kreunt, kucht en draait er heel wat op los ’s nachts en deze mama wordt van ieder geluidje wakker. Dus die oordoppen waren geen overbodige luxe. Een baby die slaapt op dezelfde kamer als jou staat overigens wel garant voor een tikkeltje a-romantische vakantie. Ondanks het advies van mijn moeder om nooit van de hotelkamer af te gaan zonder Carice, had ik voor de zekerheid toch de babyfoon mee genomen. Mijn moeder maakte mij nog even attent op het meisje Madeleine dat een aantal jaar geleden in Portugal verdwenen is. Thnx mam, heel geruststellend dit allemaal. Na drie dagen besloten we de stoute schoenen aan te trekken en een drankje te gaan drinken in de lobby mét babyfoon. Nog voordat we de lift in liepen piepte dat kreng ‘geen bereik, geen bereik’. Lichtelijk teleurgesteld liepen we terug naar de hotelkamer. Zo kreeg mijn mams dus toch nog haar zin. Al moet ik stiekem bekennen dat ik toch wel een beetje bang was gemaakt door mijn moeder, dus zó erg vond ik het niet.

Uitgerust?
‘En ben je lekker uitgerust?’ vroegen mijn collega’s me. Nou niet echt, met een baby op vakantie is gewoon een fulltime job. Het was Carice voor en Carice na, mijn eigen vriend heb ik denk nog nooit zo weinig gesproken in een week. En waar je normaal uitgerust terugkomt van je vakantie moet ik helaas concluderen dat alles behalve dat het geval is. Ik heb minstens een paar dagen nodig gehad om bij te komen van mijn vakantie. Carice had flink wat slaap in te halen en sliep de dagen erna ongeveer non stop.

Ma Flodder
Mijn mooiste jurken had ik in de koffer gestopt, stijl- en krultang waren ingepakt en mijn beautycase zat tot de nok toe gevuld. Nou dames, ik heb welgeteld één keer mijn haar kunnen föhnen, maar ook die föhnsessie moest ik tussentijds afbreken omdat onze dochter toch echt moest slapen en wij zachtjes moesten doen. En dat zachtjes doen dat ging ongeveer de hele vakantie zo. Zachtjes praten, zachtjes lopen, zachtjes wat pakken, zachtjes sex hebben (niet dat ik het normaal van de daken schreeuw hoor), snel douchen en vooral niet de w.c. doortrekken wanneer ze slaapt. Ik liep de hele week met een knot in mijn haar en make-up daar had ik geen tijd voor. En ik heb zoveel cocktails gedronken dat ik de weken voorafgaand aan de vakantie als teniet gedaan kan bestempelen.  Ik was namelijk best goed bezig met mijn voeding, maar ja wellicht ook een onmogelijke missie om dit op vakantie te continueren?

Slaap kindje, slaap
Waar het mij thuis verdomd goed uit komt dat mijn dochter zo’n 18 uur per dag slaapt, was dat nu toch wel erg lastig. Thuis neem ik gretig gebruik van Carice haar lange slaapjes. Lekker douchen, haren stylen, mooi opmaken. Ik zou eigenlijk moeten zeggen dat ik tijdens haar slaapjes het huis schoonmaak, maar ik concludeer eerlijk dat, dat meestal op een 2e moaah 3e plek komt. Na een uurtje wakker zijn begon Carice alweer te gapen. ‘Helaas pindakaas gaan we het deze week even anders doen lieve Carice’. Behalve dat, dat voor Carice helaas pindakaas was, bleek dat voor ons ook het geval te zijn. Want oververmoeide baby’s zijn niet bepaald de makkelijkste. We wilden niet continu op die hotelkamer zitten en dus hadden we besloten dat Carice toch ook maar af en toe in de kinderwagen moest gaan slapen. Leuk dat wij dat besloten hadden, maar zij dacht daar anders over. Na veel rondjes over het park te hobbelen (wat je trouwens heel veel ouders zag doen, dat stelde bij dan weer gerust) viel mevrouw als we geluk hadden in slaap. ‘Yesss! Dan kan ik nu eindelijk even in mijn boek beginnen’.  Zodra het gewiebel door het lopen stopte besloot Carice binnen 30 minuten weer wakker te worden. ‘Shit ik heb pas 10 bladzijdes gelezen! Pffff ik ga wel naar de hotelkamer hoor schat!’ Riep ik lichtelijk geïrriteerd.

Uiteten?

SAMSUNG CSCEn dan het avondeten, in Nederland mijden we het uiteten gaan met een baby. Maar hier kwamen we er niet onderuit. Na drie avonden durfden we amper meer uiteten omdat we inmiddels de ervaring hadden dat we tijdens het eten meer onze dochter aan het zoet houden waren dan dat we zelf even lekker zaten te genieten.  ’s Avonds in bed bedachten we plannen hoe we het de dag erna zouden aanpakken. Leuk bedacht die plannen, maar helaas. Het enige wat Carice wil is doorgaans eten en slapen.


Quality time
Hebben jullie nu genoeg leedvermaak gehad? Ik geef toe, het klinkt allemaal erg rampzalig en misschien besluiten sommige van jullie nu wel om lekker naar Texel te gaan voor een weekje, maar lady’s, ik kan toch met een gerust hart zeggen dat ik een prachtvakantie gehad heb. Ik ben moe, maar wat heb ik genoten van mijn gezin. Het moment dat ik Carice eindelijk in zo’n gele zwemband kon zetten om vervolgens samen te gaan zwemmen vond ik prachtig en wat liep ik trots als een pauw op mijn hakken en jurk achter de kinderwagen (zonder make-up maar mijn zonnebril bood dé uitkomst). Ook voor Carice had ik de mooiste jurkjes uitgezocht en ik paradeerde met haar als een pauw. Geen wasmand die op mij stond te wachten, geen vaatwasser die ik leeg moest ruimen, helemaal niks! Ik realiseerde mij dat deze quality time met mijn vriend en dochter er één was die ik niet vaak zou treffen. Daarom besloot ik mijn gemopper te laten voor wat het was en maximaal te gaan genieten van deze gezinsvakantie.

Inmiddels zijn we weer thuis, en doe ik de laatste aanpassingen aan deze blog. De volgende vakantie wordt voor ons een huis met zwembad, wellicht kan ik dan iets langer dan 30 minuten aaneengesloten een boek lezen… Fijne zomer lieve mama’s, en voor wie op vakantie gaan; ‘Geniet!!’

Ps. Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen met een baby op vakantie? En dan niet die verhalen waar je kindje heerlijk drie uur lag te slapen in de kinderwagen he 😉 Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat.

Liefs Ilse

Over Ilse

Ilse woont samen met Daniël en is moeder van Carice. Ze beschrijft haar moederschap op een luchtige wijze en voorziet haar blogs van een flinke dosis humor.

Alle blogs van Ilse →

Reacties op deze blog

Discussie zien we graag, maar wel met respect voor elkaar. Je kunt reageren met achterlating van je e-mailadres en je voor- en achternaam. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 400 woorden. Upload geen foto’s groter dan 500kb!

  1. LinNS op zegt:

    onze eerste vakantie met kindje van net 1 was erg goed gegaan, 5 uur vliegen…. Iets waar ik me heel erg druk Om maakte van te voren. Heen5 uur wakker maar heel lief en blij…. Terug was ik nog meer aan t stressen want de hele dag liep niet zoals ik wilde en de kleine had niet geslapen die dag. Iets wat vaak meer problemen geeft….maar terug 4 van de 5 uur geslapen. Op de luchthaven al in slaap gevallen. Waardoor ik ook weer dacht oooooo nee… Dan word ie straks wakker en dan is t feest. Maar nee hoor. Niets van t boarden, buiten door de wind,buggy uit? trap op, tl licht in t vliegtuig, drukke mensen…..meegekregen en sliep gewoon door! Zalig!!!! Op vakantie trouwens overdag em savonds na (inderdaad een lang) rondje hobbelen in de buggy, steeds 1,5 uur in slaap gevallen. Dan kon ik gestrekt op het ligbed 🙂
    Ik had me dus veeeeel te druk gemaakt.

  2. Marjolein op zegt:

    hahaha wat een heerlijk stuk om te lezen! En ik kan me voorstellen dat het idd zo gaat op vakantie maar daar zal ik straks wel achterkomen. Mijn eerste vakantie met leah was toen ze drie maanden was, echt een aanrader. Ze slaapt dan nog overal.! Dus ook 3 uur lang in kinderwagen;) zelfs het vliegen vond ze niets bijzonders. En ik me maar zorgen maken over haar oortjes waardoor ik 3 spenen en m’n borstvoeding Al klaar had staan bij de gate. Straks gaan we weer op vakantie al is ze een jaar,, en dan ben ik bang dat ik jou verhaal achterna ga haha. Maar 1 groot luxe punt: we zitten in een huisje met eigen zwembad bij m’n ouders in Spanje. Dus dat slapen wordt dan wel erg makkelijk. Alleen dat savonds uit eten.. Dat wordt denk ik alleen een voorgerecht

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *