Koningsdag nieuwe stijl, nou en of!

Stond ik een paar jaar geleden nog hossend op het Waagplein in Alkmaar met iets teveel wijn achter mijn kiezen, stond ik dit jaar braaf op een pleintje in het plaatselijke ‘dorp’. Voorheen had ik mij ruim van te voren bedacht wat ik aan zou trekken en hoe laat ik met mijn vriendinnen zou afspreken in de kroeg. Helaas is de stress over wat voor kleding ik aan moet niet verdwenen tijdens mijn moederschap. Nog steeds hecht ik er veel waarde aan om er leuk uit te zien en doe ik graag mijn best. En helaas moet ik mijn maandsalaris nu delen met een andere dame hier in huis. Maar iedere moeder zal beamen dat het heerlijk is om al die leuke kleertjes voor je kindje te kopen.

Moeke
Tijdens het typen van deze eerste zinnen, verschijnt er een lach op mijn gezicht. Ik denk, schrijf en praat echt alsof ik een moeke geworden ben. En stiekem is dat dus ook gewoon zo! Natuurlijk houd ik er nog van om lekker op stap te gaan met mijn vriendinnen en leuke dingen met ze te ondernemen maar ik kan mij eigenlijk niet heugen wanneer ik voor het laatst écht uit gegaan ben. Mijn lieve vriendin Eveline die vrijgezel is en in het bruisende Amsterdam woont, heeft mij zien transformeren van een “ik heb overal altijd zin in” vriendin, naar een “nee kan niet mee stappen en daar heb ik 184 mama excuusjes voor” vriendin. Ik ben er vast niet altijd gezelliger op geworden…

Tompoezen in badjas
Enfin, Koningsdag nieuwe stijl dus. Behalve dat het voor Willem, Maxima en hun dochters een nieuwe Koningsdag was, was dit het dus ook voor Daniel en mij. Heel burgerlijk had ik vier oranje tompoezen bij de Hema gehaald, we zaten tot 12:00 uur in onze badjassen en waren behoorlijk besluiteloos. Ergens had ik stiekem zin om naar Alkmaar te gaan. Ik belde wat rond naar mijn vriendinnen met de vraag wat zij gingen doen. Uiteindelijk had ik een paar vrienden kunnen overhalen om met Daniel, Carice en mij naar het burgerlijke pleintje in Heerhugowaard te gaan.

Burgerlijk
In plaats van wijntjes, waren het colaatjes, en in plaats van kruipend naar huis besloot ik nu dat het na 3 uurtjes wel welletjes geweest was voor mijn kleine meid. Die deed het overigens super goed, en trok veel aandacht. Een kennis en mede mama uit Heerhugowaard kwam naar mij toe en zei; “O gelukkig ik ben niet de enige die hier is, voelde mij al zó burgerlijk”.

Enfin, deze Koningsdag verliep iets rustiger dan ik gewend was. En met vriendinnen die zich momenteel voorplanten als konijnen (hihi) staan we over een aantal jaar denk met zijn allen lekker burgerlijk te zijn. En het leuke is, ik geniet er keihard van. Lang leve de burgerlijkheid!

Pizza
Nadat Carice drie uur lang had mogen meegenieten van iets te harde bass in haar oortjes en iets te veel prikkels dan goed kan zijn voor een baby van 5 maanden, besloot ik naar huis te gaan. Niet veel later ging de deurbel en stonden onze vrienden voor mijn neus. De pizza’s werden besteld, Carice werd voorzien van gepureerde bloemkool en het werd nog een gezellig avondje. Kortom, mijn leven nieuwe stijl is zo erg nog niet.

 

 

Liefs Ilse

Over Ilse

Ilse woont samen met Daniël en is moeder van Carice. Ze beschrijft haar moederschap op een luchtige wijze en voorziet haar blogs van een flinke dosis humor.

Alle blogs van Ilse →

Reacties op deze blog

Discussie zien we graag, maar wel met respect voor elkaar. Je kunt reageren met achterlating van je e-mailadres en je voor- en achternaam. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 400 woorden. Upload geen foto’s groter dan 500kb!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *