Prille ouders taferelen

(Larissa 31 jr, Jax 13 weken)

LEKKER CLICHÉ

Je kent ze wel. Bungalowtjes met foute oranje gordijntjes, een bankstel dat ook in de tuin zou volstaan, een openhaard en een houten eettafel uit het jaar nul. Zet 1000 van die huisjes bij elkaar, plant er een zwembad en een overdekt centrum bij.. klaar!

,,Niks voor ons joh! Oh wacht even.. vroegboekkorting, poepluier-korting én slapeloze-nachten-korting? Oké vooruit, inchecken maar. We blijven Hollanders hè!

Nou, daar zitten we dan. Stiekem is dit als eerste midweekje weg samen met ons minimensje, nu al het beste idee van 2016.

Gourmetten met de maxi-cosi op tafel, ongegeneerd mensen kijken in de Aqua Mundo, trots zijn dat ons kind als één van de weinigen niet het zwembadpersoneel doof brult, tijdens een boswandeling zien hoe andere ouders achter hun koter aanrennen terwijl Jax rustig ligt te tukken in de kinderwagen en om de beurt bij hem blijven om zo toch minimaal 100x die wildwaterbaan te pakken. Oftewel, dit doen we nooit meer 😉 Had ik samen wijntjes drinken als de kleine op bed ligt al genoemd?

 

NEE/NEE

We hebben een paar maanden geleden een ja/nee-sticker op de brievenbus geplakt. Dat werkt. Geen producten meer in huis die ik zonder dat foldertje toch nooit had gekocht en geen uitpuilende oudpapierbak waar een half tropisch regenwoud voor is gekapt.

Hierbij het verzoek voor een NEE/NEE sticker op mijn voorhoofd, een NEE/NEE vermelding voorafgaand aan elk binnenkomend telefoongesprek en een autorespond op elk mailtje dat het woord ‘baby’ of ‘mamma’ bevat.

Ik heb inmiddels 25 wij-jonge-kekke-mamma’s-van-nu magazines gratis ontvangen. Schrijven doe ik veel, lezen niet. Ik kan hiermee gerust twee jaar vullen dus nee, ik hoef geen abonnement!

Ik hoef geen 15% korting op een fotocanvas van mijn kind. Ik heb de kortingscode van 35% zelf gevonden. Toch bedankt!

Nog steeds krijg ik aanbiedingen voor de aanschaf van een kinderwagen. Lieve verkoper, mijn kind is 13 weken. Als ik nu nog geen kinderwagen had, ging ik voor een buggy!

Amen.

MANNENPAD

Daar gaan ze dan. Pappa en Jax voor het eerst samen op pad. Gewoon ‘even’ een rondje stad. Na een klein uurtje kwamen de eerste berichten. ‘Het gaat top!’ De rit naar de stad, van de auto naar de wagen, een beetje in de stad hangen, niks aan het handje. Tot aan de rij bij de kassa van de drogist. Kramp!

Oké, speentje? Nee, helaas. Maar goed, ook dat maakt iedere ouder mee. Even de rij uitzitten, snel afrekenen en de wagen weer in beweging brengen. En nu is het wachten op het eerste commentaar.

Jawel! Nog geen minuut later:

Moeke nr. 1. ,Volgens mij heeft hij honger’. Jef blijft vriendelijk: ,Nee hoor, het zijn krampjes.’

Twee minuten later:

Moeke nr. 2 pakt even zonder overleg Jax zijn gezichtje vast! Jef iets strenger: ,Doe dat maar even niet!’

Drie minuten later:

Fieuwww, tijd om af te rekenen. Jef draait zich nog geen vijf seconde om richting de kassa of moeke nr. 2 gaat voor de tweede ronde. Ditmaal heeft ze Jax al half uit de wagen gelift.

Nú wordt pappa boos:

,Blijf met je tengels van mijn kind af! Ik til jou toch ook niet ongevraagd op!’

Toen de wagen weer in beweging kwam was Jax afgeleid en werd hij direct rustig. Moeke’s: het was dus WEL kramp! Pappa knows best!

 

GOED(E)KOOP

Een kleine drie jaar geleden kochten wij ons eerste huis. We waren op zoek naar een toffe afzuigkap. Gevonden! En spotgoedkoop. Nooit bij stilgestaan dat daar een goede reden voor was: een herrie dat het kreng maakt! Al vanaf het begin heb ik een hekel aan dat ding!

Een aantal weken geleden had Jax non-stop last van kramp. Ontroostbaar, zowel Jax als mamma. Deze keer moest ik toch echt aan het eten beginnen. What to do? Ik besloot hem dichtbij me te houden en van start te gaan. Afzuigkap aan en koken maar.

,Huh, is dit toeval?’

Even testen:

Afzuigkap aan, Jax uit.

Afzuigkap uit, Jax aan.

Inmiddels is er een ware liefde voor onze trouwe afzuigkap ontstaan. Mijn tip voor aanstaande moeders: koop een afzuigkap met vliegtuigmotor. Succes gegarandeerd!

 

BBB

Buik, Billen, Benen.. toch? Nou echt niet! Sinds de bevalling staat het voor Buikvet, Blubber en Ben-terug-bij-af.

,Ach meid, dat komt vanzelf weer. En het was het toch allemaal waard!’

Heel lief maar klinkklare onzin! Je kan zeggen wat je wilt maar als je vóór de zwangerschap strak in je pak zat, is het toch echt wel frustrerend, ondanks de komst van dat kleine wondertje.

De kilo’s zijn er inmiddels gelukkig bijna af maar mamma’s buik is net zo zacht als Jax zijn kadetjes. Geloof me, dat wil je niet! Ik heb mezelf na zeven weken de sportschool weer ingesleurd. Ik moest mezelf wel aan m’n kraag over de drempel trekken maar de moeke-summer-look-2016 sla ik toch over.. hoop ik!

Daar sta je dan. Het voelt alsof je als een rollade in je sportpak zit en voor het eerst de basisschool betreedt, maar goed je bent er. Rustig aan beginnen Laris! Maar als Larissa eenmaal gaat, dan gaat ze. Gevolg, SPIERPIJN! Jawel moeders, je hebt ze nog, spieren. Ze zitten alleen verstopt. Ze spelen nog steeds verstoppertje maar tegen de tijd dat Jax dit spelletje kan spelen, zijn ze vast weer terug.

Hebben jullie al vakantieplannen voor de zomer? We zijn momenteel druk op zoek dus ik houd je op de hoogte! Wie of wat hielp jullie toen de kleine het op een krijsen zette? Ik ben benieuwd!

Liefs Larissa

Over Larissa

Larissa (34) woont samen met Jeffrey en is mamma van Jax. Ze kan niet wachten tot nummer twee er is. Maar dankzij een portie nuchtere humor houdt dit bezige bijtje het wel uit tot begin juni.

Alle blogs van Larissa →

Reacties op deze blog

Discussie zien we graag, maar wel met respect voor elkaar. Je kunt reageren met achterlating van je e-mailadres en je voor- en achternaam. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 400 woorden. Upload geen foto’s groter dan 500kb!

 1. Anne-Marie op zegt:

  Ha ik ben wel eens thuis gekomen dat mijn man met onze dochter op de bank lagen te slapen met zowel de afzuigkap als de stofzuiger aan! Die werd ook rustig van het geluid!

  • Larissa op zegt:

   Hi Anne-Marie,
   Haha! Wat grappig zeg. Het schijnt te komen doordat het geluid lijkt op dat wat het kindje in de buik hoort en dat ze daar rustig van worden. Het is hoe dan ook een ideaal hulpmiddel hihi!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *